HavenonlineScheepvaart

Seajacks Scylla klaar voor bouw van Hollandse Kust Noord windpark

Eemshaven- Na een dokbeurt in Amsterdam, arriveerde het jack-up schip Seajacks Scylla in de nacht van 1 april in de Eemshaven. Het schip is in Amsterdam gemobiliseerd voor de windturbine installatie van het Hollandse Kust Noord windpark. Inmiddels is de Seajacks Scylla klaargestoomd om aan de slag te gaan in het windpark en de eerste turbines te installeren.

De afgelopen maanden werden door de schepen Rotra Vente en Rotra Mare volop windturbine onderdelen aangeleverd in de Eemshaven. Al deze onderdelen zijn bestemd voor de bouw van het windpark. De onderdelen werden zowel gelost in de Beatrixhaven als Julianahaven op de terminal van Buss Terminal.

Na aankomst van de Seajacks Scylla kon de bouwfase van het windpark officieel van start gaan. Het schip is geladen met drie volledige windturbines die op zee zullen worden geïnstalleerd. In totaal zal het windpark bestaan uit 69 windturbines, elk van 11 megawatt.

Het Hollande Kust Noord windpark wordt ontwikkelt en geëxploiteerd door CrossWind, een joint-venture van Shell en Eneco. Het windpark is een subsidie-vrij windproject en ligt op 18,5 kilometer uit de westkust. Het windpark krijgt een totale capaciteit van 759 megawatt en de verwachting is dat minimaal 3,3 terawattuur per jaar wordt opgewekt.

De Seajacks Scylla vertrekt naar verwachting vanavond vanuit de Eemshaven. Het schip heeft een lengte van 139 meter, een breedte van 50 meter en diepgang van 9,50 meter.

Translate