BedrijvenProjecten

GE Renewable Energy sluit contract met DHSS voor onderhoudsfase Merkur windpark

Eemshaven- Opnieuw heeft DHSS Eemshaven een contract weten binnen te slepen. Na het 15-jarige contract met MHI Vestas, is nu de volgende windturbine bouwer aan de beurt. GE Renewable Energy heeft DHSS geselecteerd als agent voor de onderhoudsfase van het Merkur windpark.

Sinds de start van het Merkur project is DHSS al actief als dienstverlener voor GE Renewable Energy. De bouwfase van het Merkur windpark startte in 2018 en is volledig uitgevoerd vanuit de Eemshaven. DHSS zorgde al enige tijd voor de logistieke en scheepsagent gerelateerde diensten voor de betrokken Service Operation Vessels (SOV’s) en Crew Tender Vessels (CTV’s).

Met het contract voor de onderhoudsfase (Operation & Maintenance, O&M-fase) van het windpark, zal DHSS wederom logistieke dienstverlening bieden en zorgdragen voor de schepen die in het windpark varen.

Voor de O&M-fase van het Merkur windpark zal GE een nieuwe SOV in gebruik nemen. Het nieuwbouwschip, gebouwd bij de Ulstein werf in Noorwegen, wordt op dit moment afgebouwd en de laatste testen worden uitgevoerd. Binnenkort zullen de proefvaarten volgen waarna de SOV koers zal zetten richting de Eemshaven. De naam van het nieuwe schip werd maandag wederom bekend gemaakt, ”Windea Jules Verne”. De naam verwijst naar een Franse verhalen schrijver.

De Windea Jules Verne zal als SOV het onderhoud uitvoeren van de 66 GE Haliade 150-6MW windturbines. Met de service basis van GE aan de ene kant van de Beatrixhaven en de locatie van DHSS aan de andere kant, zit GE Renewable Energy met DHSS op de juiste plaats.

”Wij zijn vereerd dat GE Renewable Energy, DHSS het contract heeft gegund. Het is een bevestiging van ons inzicht in de behoeften van de klanten van vandaag en het hoge service niveau van DHSS, inclusief veiligheidsnormen die DHSS in acht neemt. Dit contract zal onze samenwerking met het lokale team van GE, betrokken bij Merkur, versterken”, aldus Wim Schouwenaar, CEO van DHSS.

Translate