Bedrijven

Bouw Eemshaven Distribution Center van start

Eemshaven- De bouw van het nieuwe distributiecentrum, genaamd Eemshaven Distribution Center, van Necron Group is van start. De heimachines staan op het terrein en heipalen worden volop aangeleverd.

Vorig jaar werd bekend dat het Zwitserse vastgoedbedrijf Necron zijn pijlen had gericht op de Eemshaven. Het bedrijf gaat hier met haar dochteronderneming Eemshaven Distribution Center BV een groot distributiecentrum bouwen op een perceel van 12,3 hectare (24 voetbalvelden). Het bedrijfsverzamelgebouw krijgt een brutovloeroppervlakte van circa 66.000 vierkante meter.

Het complex, van 360 bij 144 meter, zal worden opgedeeld in zes units variërend van 5.800 tot 21.000 vierkante meter. Bij de bouw wordt rekening gehouden met hoogwaardige gebruikerseisen, zoals ruim voldoende loadingdocks, vrije hoogte van 12,20 meter en een vloerbelasting van 5.000 kg/m2. Tevens zal het complex gebouwd worden volgens het BREEAM duurzaamheidscertificering wat inhoudt dat het gebouw zoveel mogelijk bio-based en circulair wordt gebouwd.
De verwachting is dat het complex eind 2023 gereed zal zijn.

Necron heeft met hun Eemshaven Distribution Center gekozen voor de Eemshaven vanwege de goede ligging. Het nieuwe complex ligt dichtbij de Noordzee met een toegangsroute voor zeeschepen met een diepgang tot maximaal 13 meter. Verder biedt de Eemshaven direct toegang tot routes naar Duitsland, maar ook Amsterdam of Utrecht.

Translate