Scheepvaart

Schip verliest vijf containers boven Ameland

Ameland- Het containerschip Baltic Tern is boven Ameland vijf containers verloren, zo meldt de Kustwacht. Twee containers staan nog wankel aan boord van het schip. Het schip was onderweg naar de haven van Rotterdam en voer ongeveer 27.5 kilometer ten noorden van Ameland.

De Kustwacht heeft een waarschuwing uitgegeven voor alle schepen. Tevens is het Kustwachtvliegtuig uitgerukt om de situatie in kaart te brengen en eventueel containers te lokaliseren.Wel is al bekend dat het drie containers met droge goederen betreft, één lege container en één container met aceton. De situatie op zee is nog steeds stormachtig, met golfhoogtes rond de vijf meter en een windkracht 7 vanuit het noordwesten.

De Baltic Tern heeft een lengte van 169,40 meter, een breedte van 27,23 meter en diepgang van 9,20 meter.

Het Kustwachtvaartuig Guardian is ook nog onderweg, met een ander schip. Het containerschip Escape kreeg gisteravond roerproblemen. De sleepboot Multratug 4 zal de sleep van de Escape overnemen en dan richting Rotterdam gaan. Dit schip is geen lading verloren. 

Update Baltic Tern 18:00 uur: De Kustwacht meldt zojuist dat de sleper Multratug 29 onderweg is naar de positie waar het Kustwachtvliegtuig twee van de vijf containers heeft gelokaliseerd. 

Foto’s en informatie: Kustwacht Nederland (@Kustwacht_nl) / Twitter

Translate