Scheepvaart

Problemen met sleep op Westereems

Eemshaven- De sleepboot Eems Warrior, met op sleep de Wagenborg barge 8, is in problemen gekomen op de Westereems. De sleep kwam vanuit de oost en raakte aan het eind van de middag in problemen. Het ponton Wagenborg barge 8 is losgeslagen van de sleepboot en op drift geraakt.

Het weer op zee was op dit moment uitermate slecht met een golfhoogte van 2,50 tot 4 meter en windstoten tot acht Beaufort. De sleepboot Waterstroom was ter plaatse gegaan voor assistentie. Later is ook de Waterstraat in de richting van de Westereems gevaren. Rond 18 uur werd ook nog de sleepboot Wulf 4 opgeroepen, welke voor een andere klus in de Eemshaven lag.

Lange tijd kon geen sleepverbinding met de bak worden gemaakt maar rond half acht zou één van de sleepboten de bak terug op sleep hebben. De sleepboten Waterstraat en Wulf 4 zijn doorgevaren om assistentie te bieden aan de sleep. Ook de reddingboot Hamburg van Borkum is rond kwart voor acht nog uitgevaren naar de sleep.

Zodra de situatie veilig is, zal de sleep koers zetten richting Eemshaven en hier afmeren. Naar alle waarschijnlijkheid liggen op het ponton meerdere monopiles.

Update 24-02, 13:20 – Uiteindelijk is het ponton met behulp van de sleepboten Waterstroom, Waterstraat en Wulf 4 rond half zeven vanochtend de Eemshaven binnen. Het ponton werd afgemeerd in de Beatrixhaven.

Lees nu ook: Sleepketting Wagenborg barge 8 op zeebodem.

Foto uit archief

Translate