Scheepvaart

MHO Esbjerg, grootste crewtender ter wereld, in Eemshaven

Eemshaven- Op 15 mei van dit jaar werd ze nog gedoopt en vanavond kwam ze de Eemshaven binnen. De MHO Esbjerg is, samen met haar zusterschip MHO Gurli, de grootste crewtender ter wereld. De rederij van het schip MHO-Co A/S uit Denemarken, is hier dan ook meer dan blij mee.

Met de MHO Esbjerg en MHO Gurli heeft MHO-Co twee schepen op de markt gebracht die groter en meer zeewaardig zijn dan in vergelijking met andere crewtenders. MHO-Co heeft met de twee schepen naar verluidt de grootste Crew Tender Vessels (CTV) ter wereld. De CTV’s zijn stabiel genoeg om veilig personen over te zetten op windturbines tot golven van maximaal 2 meter. Daarnaast hebben de CTV’s een groot voordek van 140m2, waarmee bijvoorbeeld twee 40” containers, vijf 20” containers of elf 10” containers vervoerd kunnen worden. Verder is de CTV uitgerust met een moonpool, zodat duikwerkzaamheden of bodemonderzoeken ook mogelijk zijn.

Naast de grote van de CTV is tevens ook gedacht aan brandstofefficiëntie. Door het gebruik van minder materialen en een uitgedacht design, zijn de schepen lichter wat een besparing oplevert. De CTV’s kunnen 10 tot 20% dagen langer werken, dan de huidige crewtenders in de markt.

De MHO Esbjerg heeft een lengte van 39 meter, een breedte van 10,3 meter en een diepgang van 1,8 meter. Het schip is momenteel werkzaam in het Merkur windpark.

Translate