Scheepvaart

Fremantle Highway mogelijk naar Eemshaven

Noordzee- Momenteel is de situatie van de Fremantle Highway nog steeds stabiel. Het schip ligt op de ankerplaats boven Schiermonnikoog, maar als het aan berger Boskalis ligt, moet het schip zo snel mogelijk naar een haven worden gesleept. Volgens de berger kan dit ook veilig gebeuren en de voorkeur heeft dan ook de Eemshaven, omdat dit de dichtstbijzijnde haven is. Mede door het voorspelde slechte weer, is wel haast geboden bij het maken van de beslissing.

De bergers hebben geconstateerd dat de brand aan boord van het schip uit zou zijn. Ook is het schip stabiel en is het onder de waterlijn nog intact en helt het schip niet over. De bergers werken dan nu ook aan een plan om het schip te verslepen naar een haven en daarna het bergen van het schip in gang te zetten. Belangrijk is dan wel dat in deze haven wel de faciliteiten aanwezig moeten zijn voor het bergen.

Op dit moment buigen de autoriteiten zich over het sleepplan en moet de haven uiteraard bereid zijn om het schip te ontvangen in de haven. Op dit moment is het defitnieive plan dan ook nog niet duidelijk.

Bron tekst: NOS en Rijkswaterstaat
Bron foto: Kustwacht

Translate