Scheepvaart

Skyline Eemshaven verandert na vertrek boorplatform Carrus

Eemshaven- De skyline van de Eemshaven is na het vertrek van het boorplatform Carrus (voorheen Paragon C20052) behoorlijk verandert. Het boorplatform was de afgelopen jaren het toonbeeld van de haven en de drie poten waren dan ook altijd al van ver te zien.

Rond 06:00 uur werd het vertrek van de Carrus in gang gezet. Maar liefst zes sleepboten moesten vastgemaakt worden aan het platform voordat het gevaarte, vanuit de Julianahaven, het Doekegatkanaal ingetrokken kon worden. De sleepboten Fairplay 31, Pegasus, Zeus of Finland en Multratug 4 voorop en de sleepboten Waterstroom en Waterstaat achter. Rond half 10 was het dan zover, alle sleepboten zaten vast aan de Carrus en de reis kon beginnen.

Langzaam werd het boorplatform richting het Doekegatkanaal getrokken, waarna de sleep koers zette richting de pieren. Rond 10 uur bereikte de sleep de pieren en hiermee verliet de Carrus definitief de Eemshaven. De Fairplay 31, Pegasus, Zeus of Finland en Multratug 4 slepen de Carrus naar Vlissingen waar het platform gemobiliseerd zal worden voor boorwerkzaamheden bij Afrika.

De Carrus heeft een lengte van 86,12 meter, een breedte van 67,26 meter en een diepgang van 10 meter.

Translate