Scheepvaart

Les Alizés keert terug met vier monopiles na eerste trip naar het windpark

Eemshaven- Het nieuwste schip van Jan de Nul kwam op 22 juni aan in de Eemshaven. Klaar om te starten met haar eerste project, de bouw van het Gode Wind 3 en Borkum Riffgrund 3 windpark. Het schip heeft iets meer dan een maand in de haven gelegen om zich voor te bereiden en in de ochtend van 27 juli was het dan eindelijk zover. Het schip vertrok even na zes uur in de ochtend vanuit de Eemshaven en zette koers richting het windpark. Aan boord van het schip, vijf monopiles.

Eerder dan gepland, kwam het schip maandagochtend terug naar de Eemshaven. Aan boord van het schip lagen nog vier monopiles, wat inhoudt dat nog meer één van de vijf monopiles is geïnstalleerd in het windpark.

De Les Alizés heeft de opdracht gekregen om maar liefst 107 monopile fundaties te installeren voor de twee windparken. Dat het schip na drie dagen al terug gekomen is in de haven, met nog vier monopiles aan boord, is dan ook een tegenvaller voor het project. Wat de oorzaak is dat de monopiles nog aan boord liggen is niet bekend. De verwachting is dat beide windparken begin 2025 gereed zijn voor gebruik en dus elektriciteit opwekken.

Translate