HavenonlineScheepvaart

Fremantle Highway komt morgen naar Eemshaven

Eemshaven- Het besluit is genomen, de Fremantle Highway komt naar de Eemshaven. Vanavond werd het schip in het havensysteem gezet samen met de verschillende schepen dit op dit moment ter plaatse zijn.

Al eerder werd gemeld dat Boskalis het schip graag naar de Eemshaven wilde hebben, omdat het weer gaat verslechteren. Het schip is door de bergers van Boskalis/Multraship onderzocht en zij maakten bekend dat de situatie veilig genoeg is om het schip te verslepen.

Echter moest door autoriteiten als onder andere Rijkswaterstaat, Groningen Seaports en de gemeente nog een besluit worden genomen. De Eemshaven is maar bereikbaar via één route, de Eems. Niet alleen wordt deze route gebracht om in de Eemshaven te komen, ook de haven van Delfzijl en Emden kan alleen via de Eems worden bereikt. Niet alleen de Nederlandse autoriteiten, maar ook Duitse autoriteiten speelden dan ook mee in het maken van een beslissing.
De Eemshaven is uiteraard ook de uitvalsbasis voor vele bedrijven, als de RWE-centrale, de veerboot naar Borkum, maar ook de LNG-terminal.

De verwachting is dat de Fremantle Highway rond 11 uur aankomt in de haven. De schepen die tot nu toe standby lagen bij het uitgebrande schip zullen ook naar de haven komen. Dit betreft de Multrasalvor 4, Multratug 20, Fairplay 30, Arca, Barney en Guardian. Naast de twee sleepboten Multratug en Fairplay, zullen in de haven waarschijnlijk nog meerdere sleepboten bij het schip komen.

UPDATE: verwachting is nu dat het schip rond 13 uur aankomt.

Foto: Nederlandse Kustwacht

Translate