HavenonlineScheepvaart

Eerste auto’s komen van Fremantle Highway af

Eemshaven- Nog steeds ligt de gehavende Fremantle Highway in de Eemshaven. De afgelopen tijd is hard gewerkt om het bluswater uit het schip te pompen, zodat het schip weer recht kwam te liggen. Ook werden vele inspecties uitgevoerd door de bergers Boskalis en Multraship.

Afgelopen vrijdag is de Fremantle Highway met behulp van vier sleepboten naar achteren verhaalt. Het schip is dan nu ook beter zichtbaar dan voorheen en veel mensen maken daar gebruik van om nogmaals een kijkje te nemen.

Deze zaterdag werd gestart met het lossen van de eerste auto’s die zich op de onderste vier dekken bevinden. Deze auto’s zijn nog in goede staat en deze dekken zijn dan ook niet dusdanig aangetast door de brand. Echter is op de auto’s toch wel de roetschade duidelijk zichtbaar.


Het lossen van de auto’s wordt gedaan middels de Ro-Ro brug op de zijkant van het schip. Aan boord gaan de auto’s eerst door een speciale wasstraat om zo schoon van boord te kunnen. Het afvalwater dat hier vanaf komt wordt opgevangen en afgevoerd.

De auto’s worden via de brug van boord gereden, waarna ze naar een afgeschermd terrein worden gereden, vlakbij de locatie waar het schip ligt. Het lossen van de auto’s gaat gestaag en zal ongeveer een week in beslag gaan nemen. Wie een glimp van een nieuwe Mercedes of BMW wil opvangen, moet soms even geduld hebben. Wat met de geloste auto’s gaat gebeuren is nog niet bekend.

Translate