Scheepvaart

Rotra Vente en Seajacks Scylla klaar met windpark Hollande Kust Noord

Eemshaven- Voor de Rotra Vente stond dit weekend de laatste portcall met onderdelen voor het Hollande Kust windpark op de planning. Het schip heeft haar laatste lading windturbine onderdelen gelost in de Beatrixhaven en vertrok zaterdagmiddag vanuit de Eemshaven.

De afgelopen maanden was de Rotra Vente een graag geziene gast in de Eemshaven. Het schip leverde windturbine onderdelen voor het windpark, welke werden geladen in Esbjerg en Cuxhaven. Het schip heeft maar liefst 59 nacelles en 155 torendelen getransporteerd naar de Eemshaven. Naast de Rotra Vente, vaart ook de Rotra Mare op het Hollande Kust Noord project. De Rotra Mare vervoert de windturbine bladen voor het project.

Naast de Rotra Vente, is het Hollande Kust Noord project ook ten einde voor het jack-up schip Seajacks Scylla. Het schip is momenteel aan het demobiliseren en heeft al verschillende onderdelen op de kade gelost. De Wind Osprey gaat het laatste deel van de bouw van het windpark op haar nemen.

Het Hollande Kust Windpark wordt gebouwd op 18,5 kilometer voor de kust van Noord-Holland. Het windpark zal straks bestaan uit 69 windturbines, met een verbogen van 11 megawatt per stuk. Op 19 juni werd bekend dat het windpark al de eerste groene energie had opgewerkt. Het volledige windpark zou eind 2023 operationeel moeten zijn.

Translate