Scheepvaart

Cruiseschip Silver Ray klaar om Eemshaven binnen te komen

Eemshaven- Vannacht rond twee uur begon de eerste reis voor het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft Papenburg. De Silver Ray verliet de doksluis van de werf in Papenburg en ging al kronkelend de rivier de Eems af. Rond half twaalf passeerde het schip het Emssperrwerk bij Gandersum om daarna koers te zetten richting de Eemshaven.

De passage van de Eems wordt altijd volledig achteruit gedaan, met behulp van sleepboten. Het schip wordt achteruit de Eems afgevaren om meer controle over het schip te houden in de bochtige rivier. Bij Emden wordt het schip dan gedraaid om zelfstandig verder te kunnen varen. Rond 15 uur kwam het schip bij de Eemshaven aan. Hier heeft het schip de gehele middag en avond proeven gedaan en ook werd het kompas gesteld. De verwachting is dat het schip vanavond rond 21 uur de Eemshaven binnenkomt.

Tijdens haar periode in de Eemshaven zal het schip door de Meyer Werft verder afgebouwd worden. Verder zullen vanuit de Eemshaven proefvaarten worden gedaan, alvorens het schip wordt opgeleverd aan de eigenaar Silversea.

De Silver Ray is nagenoeg een kopie van de eerder opgeleverde Silver Nova. Op de Silver Ray kunnen, net als bij haar zus, 728 gasten worden geaccommodeerd in 544 hutten. Aan boord van de Silver Ray wordt gestreefd naar all-inclusive en een luxueuze cruise-ervaring. Zo zijn alle hutten aan boord suites en beschikken ze over een butlerservice. Aan boord zijn acht restaurants en meerdere barren met culinaire specialiteiten. Met 556 bemanningsleden aan boord hebben de 728 passagiers altijd wel iemand tot hun beschikking.

De Silver Ray heeft een lengte van 244,20 meter, een breedte van 29,60 meter en het schip vaart straks onder de vlag van de Bahamas.

Laatste foto’s vanaf loodstender na afzetten van de loods.

Translate