Scheepvaart

Cruiseschip Silver Nova bunkert LNG

Eemshaven- Na haar eerste reis van de werf over de Eems en een dag met proefvaarten op zee, arriveerde het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft in nacht van 7 juni in de Eemshaven. Het schip zal in de Eemshaven verder worden afgebouwd om uiteindelijk aan diens eigenaar, Silversea Cruises, te kunnen worden afgeleverd. Ook zal het schip tussendoor nog proefvaarten gaan maken.

De Silver Nova wordt aangedreven middels een hybride aandrijving en kan daardoor emissie-vrij in de haven stilliggen. Hierbij wordt dan gebruik gemaakt van brandstofcellen en batterijen. Ook vaart het schip op LNG, vloeibaar aardgas, wat als hoofdbrandstof wordt gebruikt. Met zowel de LNG en de hybride aandrijving, wordt de uitstoot van schadelijke gassen met 40% vermindert.

Zaterdag 10 juni lag het LNG-bunkerschip Green Zeebrugge langszij het nieuwe cruiseschip om het schip van LNG te voorzien. De Green Zeebrugge wordt voor meerdere dagen gecharterd door Titan LNG uit Amsterdam. Het schip heeft een laadcapaciteit van 5.200 kuub LNG.

Aan boord Silver Nova kunnen de 728 gasten genieten van een all-inclusive en luxueuze cruise-ervaring. Zo heeft 1 gast, 1,3 medewerker tot zijn of haar beschikking. Aan boord zijn acht restaurants en talrijke bars voor culinaire specialiteiten. Silver Nova heeft een lengte van 244 meter, een breedte van 30 meter en het schip vaart straks onder de vlag van de Bahamas.

Translate