Scheepvaart

Brand scheepvaart in Eemshaven

Eemshaven- Vanmiddag rond 13 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een brand scheepvaart in de Emmahaven. Het bleek te gaan om de zelflossende cementtanker Asia Cement No. 9. Het schip ligt al een tijdje in de Eemshaven nadat het nieuwbouwschip van de werf is gekomen. Vanuit de Eemshaven maakte het schip onder andere proefvaarten en worden er nog werkzaamheden verricht.

De brandweer van post Uithuizen, Bierum en de hoogwerker van Delfzijl werden allen gealarmeerd voor de brand. Het schip werd ondertussen geëvacueerd en tevens kwam een ambulance ter plaatse, mocht dit nodig zijn.

Al snel bleek dat enkele poetslappen, in een afgesloten compartiment, vlam hadden gevat. Besloten is dan ook om het compartiment dicht te houden en de brand zo te laten smoren. Na 30 minuten zakte de temperatuur in het compartiment en werd brandmeester gegeven. Hierop kon de br.andweer terugkeren naar de kazernes en werd de situatie overgedragen aan de bemanning van het schip.

Het schip heeft een lengte van 114,99 meter en een breedte van 15,80 meter. De Asia Cement No.9 vaart onder de vlag van Taiwan.

Bron: Facebook Brandweer Uithuizen

Translate