Scheepvaart

Carnival Jubilee bunkert LNG

Eemshaven- Vrijdagochtend rond half 12 kwam het LNG-bunkerschip Green Zeebrugge de Eemshaven binnen. De Green Zeebrugge had een lading LNG bij zich om het nieuwe cruiseschip Carnival Jubilee te bunkeren.

Na binnenkomst, met behulp van een sleepboot, meerde de Green Zeebrugge af tegen de Carnival Jubilee. De LNG-bunkering kon gestart worden. De Green Zeebrugge wordt gecharterd door Titan LNG uit Amsterdam. Het schip heeft een laadcapaciteit van 5.200 kuub LNG. Het schip is al eerder dit jaar in de Eemshaven en heeft toen werd het cruiseschip Silver Nova gebunkerd. De Green Zeebrugge heeft een lengte van 107,60 meter, een breedte van 18,40 meter en een diepgang van 4,70 meter.

De meeste nieuwe cruiseschepen, welke worden afgeleverd door de Meyer Werft, worden tegenwoordig afgeleverd met een voortstuwing door middel van LNG. LNG is voor de scheepvaart momenteel één van de schoonste brandstoffen die beschikbaar zijn. LNG zorgt voor een vermindering van CO2-uitstoot en tevens worden fijnstof, zwavel- en stikstofoxiden volledig vermeden.


Het laatste nieuws vanuit de Eemshaven direct op je telefoon?

Klik hier om te abonneren op het WhatsApp kanaal van Eemshavenonline

Klik hier om te abonneren op het WhatsApp-kanaal van Eemshavenonline

Klik hier om te abonneren op het Telegram-kanaal van Eemshavenonline

Translate