Scheepvaart

Meyer Werft dokt 24 februari cruiseschip uit

Papenburg- De Meyer Werft in Papenburg gaat aanstaande zaterdag weer een nieuw cruiseschip uitdokken. Het cruiseschip Silver Ray, van de rederij Silversea Cruises zal 23 februari voor het iets de buitenwereld zien. Het uitdokken begint naar verwachting in de ochtend rond 11:30 uur. In de avond zal het schip nog worden verhaald naar de afbouwlocatie.

De Silver Ray is het tweede cruiseschip dat Meyer bouwt voor Silversea Cruises. Het vorige schip, de Silver Nova, werd in april uitgedokt en lag daarna voor afbouw in de Eemshaven.

Aan boord van de Silver Ray kunnen 728 gasten worden geaccommodeerd met daarbij 544 bemanningsleden. Aan boord van de Silver Ray, wordt net als bij de Nova, gestreefd naar all-inclusive en een luxueuze cruise-ervaring. Zo zijn alle hutten aan boord suites en beschikken ze allemaal over een butlerservice. Verder is een optimale verhouding tussen bemanning en gasten om een optimale service te kunnen bieden. Zo heeft 1 gast, 1,3 medewerker tot zijn of haar beschikking. Aan boord zijn acht restaurants en talrijke bars voor culinaire specialiteiten.

De Silver Ray heeft een lengte van 244 meter en een breedte van 30 meter.

Bron: Meyer Werft

Translate