Projecten

Update Eemshaven-Vierverlaten 380kV

Eemshaven- Van Eemshaven tot aan Groningen (Vierverlaten) overal in de regio zijn de werkzaamheden voor de nieuwe 380kV van TenneT goed zichtbaar. Inmiddels worden er volop funderingen aangelegd voor de nieuwe hoogspanningsmasten en worden de eerste mastonderdelen ook aangevoerd.

In de TenneT bouwapp zijn de ontwikkelingen van het project te volgen, waarbij op 24 september werd bekend gemaakt dat de eerste mastdelen onderweg zijn. De nieuwe hoogspanningsmasten hebben een heel ander uiterlijk dan de huidige welbekende masten. De nieuwe Wintrack masten bestaat uit twee pylonen met aan de binnen- en buitenzijde geleiders voor de stroomdraden. Het nieuwe type mast heeft als voordeel dat het beter inpasbaar is in de omgeving, smallere magneetvelden heeft en het onderhoud is eenvoudiger.

De mastdelen komen vanuit Denemarken, via Duitsland naar Nederland. Dit zal onder speciaal transport gaan wat ’s nachts wordt uitgevoerd. De eerste delen zouden op 25 september zijn gearriveerd en de rest van de mastdelen volgt tussen 2 en 4 oktober. De eerste mastdelen die worden aangeleverd zijn bestemd voor mastlocatie 2, vlakbij Vierverlaten. De verwachting zijn is dat deze grote hoekmast tussen 10 en 19 oktober zal staan.

Via de TenneT bouwapp zijn de ontwikkelingen per dag te volgen met leuke foto’s en informatieve tekst. De Project Atlas van TenneT visualiseert de nieuwe hoogspanningsverbinding in het landschap.

Bron: TenneT Eemshaven-Vierverlaten 380kV

Translate