KNRM

Zoekactie op zee naar zeiljacht

Eemshaven- Vanavond, even na half tien, zijn de reddingsboten van Eemshaven en Borkum gealarmeerd voor een melding vaartuig overdue. Dit houdt in dat een vaartuig vermist wordt, omdat het bijvoorbeeld niet is aangekomen op een afgesproken locatie, zoals een haven, of afgesproken tijd.

De Kustwacht meldde dat het zeiljacht Sueno (naam niet bevestigd) wordt vermist, waarschijnlijk tussen Noordpolderzijl en Borkum. Met het vaartuig is geen contact te krijgen. Door de Kustwacht werd echter wel een radarcontact waargenomen op de Eems, ter hoogte van de ankerrede.

Zowel de reddingsboot Jan en Titia Visser als de Hamburg zijn op zoek gegaan naar het jacht. Ook de Kustwachthelikopter werd gealarmeerd om mee te zoeken naar het jacht. Deze vertrok om 22:40 uur vanaf de luchthaven van Den Helder in de richting van het zoekgebied. Mede ook omdat het afgaand water is en het gehele zoekgebied niet door de reddingsboten toegankelijk is, wordt de helikopter opgeroepen.

De omstandigheden op de Eems zijn redelijk, door de regen is het zicht iets verslechtert en er staat een windkracht 5. Rond half 11 kwam een melding binnen dat het schip misschien gesignaleerd is in de aanloop naar de haven van Borkum. Echter werd daar door de Jan en Titia niks aangetroffen, de Jan en Titia heeft daarop ook nog een kijkje genomen in de haven. Ook zonder resultaat.

Om 23 uur meldde het zeeschip Peak Bordeaux zich bij Ems Traffic, welke een jacht met een groene romp heeft gezien vanaf de brug. De Jan en Titia is poolshoogte gaan nemen en trof het zeiljacht aan. De Kustwachthelikopter is hierop retour gegaan naar Den Helder.

Translate