Havenonline

Douane houdt Letse bestuurder aan in Eemshaven

Eemshaven- Vrijdagavond 25 september rond 20:30 uur heeft de douane op de Westlob in de Eemshaven een bestuurder uit Letland aangehouden. De bestuurder reed in een witte bestelwegen die reed op rode diesel. Rode diesel is in Nederland niet toegestaan in auto’s. De douane heeft de man dan ook een naheffing van ruim 1200 euro gegeven.

Naast de douane was ook de politie aanwezig, die op verzoek van de douane was gealarmeerd. Naast de rode diesel die in de tank van de bestelwagen zat, bleek de man achterin zijn laadruimte ook nog een tank te hebben staan van maar liefst 2000 liter. Voor deze tank waren de veiligheidsmaatregelen, die hiervoor worden gesteld, niet toegepast. Daarnaast beschikte de man ook nog eens niet over de juiste papieren voor het vervoer van diesel.

De bestuurder werd overgebracht naar het kantoor van de douane in de Eemshaven. Hier is hij door zowel de douane als de politie verhoord als verdachte. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt op basis van de geconstateerde feiten.

Bron tekst + foto’s: Facebook Politie Ommelanden Noord

Translate