Projecten

Informatieavonden over wind op zee en aansluitingen met Eemshaven

Uithuizermeeden/Pieterburen- Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) organiseert informatieavonden over de aansluiting van de windparken Ten Noorden van de Wadden en Doordewind in de Groningse Eemshaven. In de provincie Groningen gaat het om twee bijeenkomsten in de gemeente Het Hogeland, op 23 juni in Uithuizermeeden en op 27 juni in Pieterburen.

Windenergie op zee levert een belangrijke en noodzakelijke bijdrage aan de klimaatdoelstellingen. De windparken op zee moeten worden aangesloten op het elektriciteitsnet. Hier zijn routes met elektriciteitskabels (of in de toekomst: waterstofleidingen) voor nodig. Ook wordt gekeken naar mogelijke routes voor elektriciteitskabels en waterstofleidingen voor toekomstige windparken.

De gemeente Het Hogeland ligt in het gebied waar mogelijke routes voor de elektriciteitskabels aan land komen. De aanleg van deze kabels heeft impact op de omgeving. Het ministerie van EZK organiseert daarom informatieavonden om hierover in gesprek te gaan. Inwoners zijn van harte welkom. Aanmelden is niet nodig.

  • Uithuizermeeden: donderdag 23 juni 2022 van 19.30 tot 21.30 uur in de Sportkantine Meij, van SV de Heracliden, Grote Hadderstraat 1 in Uithuizermeeden.
  • Pieterburen: maandag 27 juni 2022 van 19.30 tot 21.30 uur in het Dorpshuis (Hoofdstraat 105) in Pieterburen.

Bron: Persbericht Provincie Groningen

Translate