Havenonline

DelfSail 2024 op de planning van 13 tot en met 16 juni

Delfzijl- De nauwe samenwerking tussen de Stichting DelfSail en STI (Sail Training International) uit Engeland leidt er toe dat de eerstvolgende editie van DelfSail in 2024 opnieuw zal plaats vinden als ‘Endorsed Event by STI’. Dit betekent dat de eerstvolgende DelfSail, net als de vanwege de coronapandemie afgelaste editie van 2021, voorafgaand aan de start van de jaarlijkse Tall Ship Races van de STI zal plaats vinden. Die races worden in 2024, evenals in 2021, in de Baltische regio gehouden met Klaipeda in Litouwen als startplaats. Daarmee zijn ook de data van de nieuwe editie van DelfSail nu bekend. De ‘Sail In’ vanuit de Eemshaven naar Delfzijl zal op donderdag 13 juni 2024 plaats vinden, terwijl de ‘Sail Out’ op zondag 16 juni plaats vindt. De precieze tijden zullen in een later stadium bekend worden gemaakt.

DelfSail kent een lange traditie. Het evenement wordt volgens de internationale regels van de STI georganiseerd. Daarbij ligt een belangrijk accent op het werven van trainees, internationale samenwerking binnen de wereld van de tall ships en een gezamenlijke inspanning om de mooiste van deze schepen naar Delfzijl te brengen.

Het bestuur van de Stichting DelfSail is blij met de toekenning van de STI. Met nog twee jaar 1 te gaan wordt er hard gewerkt om opnieuw een spetterende editie te realiseren. Daarvoor
wordt gerekend op de steun van honderden vrijwilligers. Door de toegezegde medewerking
van onze trouwe sponsoren, ziet het bestuur van de stichting de komende editie met veel vertrouwen tegemoet.

Bron tekst: Persbericht DelfSail

Translate