Havenonline

Ro-Ro brug voor Holland Norway Lines gearriveerd

Eemshaven- De eerste afvaart van de Holland Norway Lines komt steeds dichterbij. 7 april is het dan zover en zullen de eerste reizigers vanuit de Eemshaven naar het Noorse Kristiansand kunnen reizen.

De tijdelijke ontvangsthal staat, de opstelplaatsen zijn geasfalteerd en dit weekend werden de eerste voorbereidingen gemaakt voor de locatie waar de auto’s en vrachtauto’s aan land komen. Vandaag kwam de Roll-on Roll off brug aan in de Eemshaven. De brug, welke op het ponton Hebo P34 werd vervoerd, kwam vanuit de haven van Rotterdam. De sleepboot Noordstroom had het ponton op sleep met als bestemming de Beatrixhaven.

Aan het einde van de middag werden meerdere grote hijskranen opgesteld, van het type LTM 1650-8.1. Dit zijn hijskranen die een gewicht van 650 ton kunnen hijsen. De Ro-Ro zal hiermee op zijn plek worden gehesen.

De veerboot Romantika is vandaag uit het dok in Finland vertrokken en zet koers richting Kristiansand. Voor nu staat de eerste aankomst van het schip in de Eemshaven gepland voor 31 maart.

 

Translate