Scheepvaart

RWE sluit contract met DHSS voor installatiefase Kaskasi windpark

Eemshaven- Windparkbouwer RWE heeft een contract met scheepsagent DHSS gesloten voor de logistieke ondersteuning tijdens de installatiefase van het Kaskasi windpark.

Het Duitse windpark Kaskasi wordt momenteel vanuit de Eemshaven gebouwd. Het gaat hierbij om de fundaties bestaande uit een monopile en transition piece. Momenteel zijn twee schepen werkzaam in het windpark, de Blue Tern en Sea Challenger. De Blue Tern wordt ingezet voor het zetten van de monopiles, waarna de Sea Challenger de transition pieces installeert.

DHSS zal RWE vanuit de Eemshaven ondersteunen op het gebied van scheepsagentuurdiensten, havenlogistiek en opslag. Deze dienstverlening wordt aangestuurd vanuit het DHSS kantoor in de Eemshaven.

“Met onze opzet dienstverlening zijn we in staat om de opdrachtgever tijdens het project te ontzorgen met een complete scope aan benodigde logistieke diensten, geleverd door één partij. Terwijl de offshore-teams zich kunnen concentreren op hun taken op de locatie van het windpark, assisteren onze experts bij alle soorten logistiek van lading en personen, om de bouw van het windpark vlekkeloos uit te voeren”, zegt Wim Schouwenaar, CEO van DHSS.

Het offshore windmolenpark Kaskasi wordt 35 kilometer ten noorden van het eiland Helgoland gebouwd. Zodra alle 38 windturbines volledig operationeel zijn, zal het Kaskasi offshore windpark het equivalent van ongeveer 400.000 huishoudens van groene stroom voorzien.

Bron: Persbericht DHSS
Bron foto: RWE Mediatheek

Translate