Scheepvaart

Cruiseschip Silver Nova uitgedokt bij Meyer Werft

Papenburg- Vandaag werd het cruiseschip Silver Nova uitgedokt bij de Meyer Werft in Papenburg. Het schip werd in het kleinere dok gebouwd, maar is zeker niet minder bijzonder dan de grotere schepen.

De Silver Nova is gebouwd voor de rederij Silversea Cruises uit Monaco. Het schip heeft een hybride aandrijving en kan emissie-vrij varen in in de haven door het gebruik van brandstofcellen en batterijen. Daarnaast zal het schip vloeibaar aardgas (LNG) als hoofdbrandstof gebruiken. Door het gebruik van deze hybride aandrijving wordt de uitstoot van schadelijke gassen met 40% vermindert ten opzichte van andere schepen.

Maar bij de bouw van het schip is op meerdere manieren rekening gehouden met duurzaamheid. Zo heeft het schip een Micro Auto Gasification System aan boord, wat ervoor zorgt dat de hoeveelheid afval aan boord vermindert. Dit resulteert tevens weer in een verminderde uitstoot door verbranding van het afval. Verder heeft het schip de beschikking over walstroom, zodat generatoren in bepaalde havens kunnen worden uitgeschakeld.

Aan boord van de Silver Nova kunnen 728 gasten worden geaccommodeerd met daarbij 556 bemanningsleden. Aan boord van de Silver Nova wordt gestreefd naar all-inclusive en een luxueuze cruise-ervaring. Zo zijn alle hutten aan boord suites en beschikken ze allemaal over een butlerservice. Verder is een optimale verhouding tussen bemanning en gasten om een optimale service te kunnen bieden. Zo heeft 1 gast, 1,3 medewerker tot zijn of haar beschikking. Aan boord zijn acht restaurants en talrijke bars voor culinaire specialiteiten.

De Silver Nova heeft een lengte van 244 meter, een breedte van 30 meter en het schip vaart straks onder de vlag van de Bahamas.

Foto’s: Jeroen Houtman

Translate