Bedrijven

Brand in kolenopslag bij RWE Eemshaven

Eemshaven- Rond 02:15 uur vanochtend werden verschillende brandweereenheden gealarmeerd voor een brand industrie bij de RWE centrale in de Eemshaven. Onder meer de brandweer van post Uithuizen, post Bierum en post Delfzijl werden in eerste instantie gealarmeerd.

Ter plaatse bleek dat in een kolenbunker, met een opslagcapaciteit van 500 ton, broei was ontstaan. In overleg met RWE is besloten om de machines op te starten om de kolen weg te voeren. Dit ging met een snelheid van ongeveer 50 ton per uur.
Omdat dit lange tijd zou duren, werd rond 6 uur ook de brandweer van post Middelstum gealarmeerd. Een deel van de ploeg van Uithuizen werd toen eveneens afgelost.
Ook werden vanuit Delfzijl nog meerdere waterkanonnen gebracht om in te zetten bij het koelen.

Aan het einde van de ochtend was helaas de machine, welke de kolen weg moest draaien, uitgevallen. Hierop werd besloten dat de bunker vol met water werd gezet en dat het koelen nog doorging. Om 13 uur was de situatie veilig en steeg de temperatuur van de bunker niet meer. De situatie is dan ook overgedragen aan een particulier bedrijf, welke de situatie blijft monitoren.

Bron: Brandweer Uithuizen

Translate