Service contract Siemens Gamesa voor Gemini windpark verlengd

Eemshaven- Sinds 2017 is het Gemini windpark volledig operationeel. Het windpark wordt sinds die tijd onderhouden vanuit de Eemshaven door Siemens Gamesa. Siemens heeft hiervoor een eigen service hub gelegen aan de Beatrixhaven.

Vandaag werd bekend dat het service contract met Siemens Gamesa, door de parkeigenaar, met 5 jaar is verlengd. Het originele contract, dat in 2016 is gestart betrof een contract van 15 jaar, met nu hierbij dus de verlenging van vijf jaar. Dit betekend dat Siemens Gamesa tot 2036 het onderhoud van de windturbines in het windpark zal verzorgen.

Op dit moment is het schip Windea La Cour ingezet als Service Operation Vessel (SOV) in het Gemini windpark. Het schip ligt in het windpark en heeft die mogelijkheid om middels aan deiningcompenserende gangway technici over te zetten op windturbines of het offshore high voltage station. Elke twee weken komt de Windea La Cour naar haar uitvalsbasis, Eemshaven.

Het Gemini windpark bestaat uit 150 Siemens Gamesa 4.0-130 turbines met een totale capaciteit van het windpark van 600 megawatt.

Ontvang het laatste nieuws van Eemshavenonline nu wekelijks in je mailbox!
Translate