Scheepvaart

Zware lading schip Meri lost kraan in Beatrixhaven (video)

Eemshaven- Opvallend is ze zeker, het zware lading schip Meri, met haar fel blauwe kleur op de brug en de accommodatie en de donkerblauwe kleur eronder. Een smurf net onder de ramen van de brug. Maar niet alleen het schip is opvallend, ook de deklading. Een grote Liebherr kraan die in de Eemshaven gelost moest worden.

Vanuit Hamburg kwam de Meri naar de Eemshaven en vanmorgen rond half negen voer het schip de haven binnen. De Meri werd afgemeerd in de hoek van de Beatrixhaven. Waar een schip normaal enigszins van de kade af blijft met de achterzijde van het schip, legde de Meri het schip tegen de kade aan.

Vele voorbereiden om de kraan los te maken en het schip gereed voor het lossen van de kraan. Met hoogwater was het dan zover, de achterzijde van het schip was gelijk met de kade, en de kraan kon zelfstandig van het dek van de Meri rijden. Na het lossen werd de kraan naar het terrein van Buss Terminal gereden.

De Meri heeft een lengte van 105,40 meter, een breedte van 18,80 meter en een diepgang van 4,00 meter. Naast dat het schip een open dek heeft voor zware lading heeft het schip ook de mogelijkheid om zowel voor als achteruit te varen. Normaliter vaart het schip gewoon met de boeg vooruit, maar bij ijsgang kan het schip achteruit varen om zo makkelijker door het ijs te varen.

 

 

Translate