Scheepvaart

Olympic Challenger arriveert in Eemshaven (video)

Eemshaven- De Olympic Challenger heeft normaal haar tweewekelijkse havenbezoek op de vrijdag. Dit betekent ’s ochtends naar binnen en ’s avonds weer naar zee. Tijdens zo’n havenbezoek wordt scheeps- en projectbemanning gewisseld, afval afgegeven, provisie geladen, brandstof en drinkwater gebunkerd en ga zo maar door. Een drukte van belang op het schip en de kade.

Echter kwam de Olympic Challenger vanwege het slechte weer op zee al eerder naar de haven. Donderdagmiddag rond half twee kwam het schip de Eemshaven binnen, om af te meren in de Beatrixhaven. Draaien in het Doekegatkanaal en achteruit de Beatrixhaven in, waar de bootlieden het schip al op stonden te wachten om de trossen aan te pakken.

De Olympic Challenger is samen met de Windea Jules Verne en Siem Stingray werkzaam voor het Duitse windpark Merkur. Toevalligerwijs lag ook de Windea Jules Verne vandaag in de haven, die haar vaste havenbezoek altijd eens in de twee weken op donderdag heeft. Een mooi beeld om beide Service Operation Vessels (SOV’s) samen in één beeld te vangen.

De Olympic Challenger heeft een lengte van 105,90 meter, een breedte van 21,03 meter en een diepgang van 6,00 meter. Het schip vaart onder de Noorse vlag.

Translate