Scheepvaart

Service Operation Vessel voor Merkur uitgedokt

Ulsteinvik- Het nieuwste paradepaardje van de Ulstein Verft in het Noorse Ulsteinvik heeft zondagmiddag de bouwhal verlaten. Bouwnummer 315 van de Ulstein werf is het nieuwste Service Operation schip voor de rederij Bernard Schulte. Het schip heeft in de bouwhal van de werf haar kleuren gekregen, waarna ze buiten het dok verder afgebouwd en getest gaat worden.

De nieuwe SOV is al voorzien van een kraan om onder meer provisie te laden en deze kraan is tevens al getest. Daarnaast zijn de hoofdmotoren van het schip ook al gestart en meer testen zullen later volgen. Het schip is voorzien van een hybride systeem. Dit systeem is een Energy Management systeem dat is ontwikkelt om de stroom te regelen zodat stroompieken opgevangen kunnen worden en het schip maar slechts één dieselmotor hoeft te gebruiken. Dit bijvoorbeeld bij het gebruik van het Dynamic Positioning systeem.

Verder heeft de SOV de X-BOW en X-STERN die kenmerkend zijn als je praat over een schip van de Ulstein werf. Deze innovaties in de boeg van het schip zorgen ervoor dat de stabiliteit en tevens het comfort verhoogd worden, met name in hogere zeeën. Daarnaast genereert deze speciale boeg ook brandstofbesparingen.

De proefvaarten van het schip staan gepland in het begin van maart. Nadat het schip opgeleverd is aan diens charteraar GE Renewable Energy zal het koers zetten richting de Eemshaven. Het schip zal vanuit hier het service schip worden voor het 396 megawatt Merkur offshore windpark.

Bron: Ulstein Verft

Translate