Scheepvaart

Sail-out Tall Ship Races Harlingen (video)

Harlingen- Voor de meesten staat DelfSail 2024 al in de agenda. Nog even wachten op dit grootste evenement, maar afgelopen week waren vele tallships in de haven van Harlingen voor Tall Ship Races Harlingen. Zondagmiddag was het evenement ten einde en werd dit gevierd met een Sail-out van de vele schepen.

De pieren van de haven van Harlingen vol met mensen en vele bootjes op het water. Net buiten de haven en op zee was de Sail-out toch wel het mooiste te zien. Vele schepen voor anker om de prachtige tallships voorbij te zien varen. De sail-out startte om 13:00 en hiervoor werd de haven van Harlingen ook gestremd.

Het eerste schip dat de haven verliet was tevens één van de grotere schepen die het evenement aan deed, het Poolse schip Dar Mlodziezy. Tevens een graag geziene gast op vele Sails. Ook een bijzondere was de Shabab Oman II, een schip dat is gebouwd als zeiltrainingsschip voor de Royal Navy in Oman. Leuk detail aan dit schip is dat het door een Nederlands bedrijf is ontworpen en gebouwd.

Andere namen die meededen aan de Tall Ship Races in Harlingen waren onder andere de Grossherzogin Elisabeth, Georg Stage, Alexander Von Humboldt II, Thalassa, Roald Amundsen, Europa en Fryderyk Chopin.

Translate