Scheepvaart

Ro-Ro schip op drift in Emden

Emden- De haven van Emden heeft ook last van de storm. Op dit moment liggen drie Ro-Ro schepen aan de kade van de buitenhaven van Emden. Al een groot deel van de dag liggen sleepboten langszij de schepen, maar vanavond rond half zeven ging het toch mis. Het schip SFL Composer sloeg los en raakte op drift. De twee sleepboten die stand-by lagen, konden helaas niet voorkomen dat het schip dwars op de rivier kwam te liggen.

Op dit moment (20:00 uur) liggen vier sleepboten bij het schip, om het schip weer aan de kant te krijgen. Echter lijkt dit nog niet te lukken met de wind er pal op. De grote autoschepen zijn enorme windvangers, helemaal wanneer de wind vanuit er grip op krijgt.

Bij het schip Brassiana heeft korte tijd geen sleepboot gelegen, omdat de SFL Composer losgeslagen was. Maar deze vroeg na 10 minuten alweer met spoed een sleepboot standby. Eén sleepboot, welke bij het schip Parana lag is dan ook snel naar de Brassiana te gaan om deze weer te kunnen assisteren.
De sleepboot Waterland is vanuit de Eemshaven ook onderweg gegaan naar de Eemshaven om assistentie te kunnen bieden.

Update 20:55 uur: Inmiddels ligt de sleepboot Waterland langszij de Brassiana en is de sleepboot Finn gaan assisteren bij de losgeslagen SFL Composer. De sleepboten hebben nog steeds moeite om het schip weer aan de kant te krijgen.

Update 21:25 uur: inmiddels is de SFL Composer weer bijna aan de kant en liggen vier sleepboten er nog tegen aan.
Op zee is de golfhoogte inmiddels toegenomen naar 8 meter.

De SFL Composer heeft een lengte van 199,95 meter, een breedte van 32,20 meter en een diepgang van 9,20 meter.

Bron foto en screenshots: MarineTraffic

Translate