Scheepvaart

Platform Toro verlaat Eemshaven

Eemshaven- Binnengekomen als Castoro Sei en vanmiddag om 15 uur vertrokken als de Toro. Vandaag verliet het immense pijpenleggerplatform Toro weer de Eemshaven. Met assistentie van maar liefst vijf sleepboten werd het platform stukje voor stukje de Eemshaven uitgesleept, onderweg naar het Turkse Aliaga. De grote zeesleper Rota Endurance voorop en ter assistentie op de Eems de Waterstraat, Waterstroom, Waterman en Peter Wessels.

Het platform lag al sinds oktober 2021 in de Eemshaven afgemeerd, wachtend op haar bestemming. Inmiddels is bekend dat het platform van rederij Saipem gesloopt gaat worden. Het platform was sinds 1978 actief in de olie- en gasindustrie als pijpenleggerplatform, maar helaas vanwege de energietransitie is in deze sector steeds minder werk.

De Toro heeft lengte van 143,35 meter, een breedte van 64,50 meter en een diepgang van 10,50 meter. Het platform was in staat pijpen op de zeebodem te liggen tot een grote van 60 inch. Verder had het platform dekruimte van maar liefst 1525 vierkante meter, met daarbij 1195 vierkante meter voor de opslag van pijpen.

 

Translate