Scheepvaart

Norwegian Encore keert onverwachts terug in Eemshaven

Eemshaven- Het cruiseschip Norwegian Encore is vanmiddag rond 15 uur weer terug gekeerd in de Eemshaven. Nadat het schip op 4 oktober de haven verliet, heeft ze verschillende proefvaarten op de Noordzee gemaakt om vervolgens naar Bremerhaven te gaan. Het plan was om het schip hier verder af te bouwen en niet verder terug te keren in de Eemshaven. Echter zijn plannen snel gewijzigd en meerde het schip vandaag weer af in de Julianahaven. Broekman Eemshaven Services, agent van het schip, mocht het schip weer welkom heten aan de kade van Buss Terminal. Het schip zal in de Eemshaven nog verschillende werkzaamheden uitvoeren.

De Norwegian Encore is het nieuwste cruiseschip van de Meyer Werft in Papenburg. Op 30 september begon het schip aan haar eerste reis over de Eemshaven. In de herfst van 2019 zal het cruiseschip worden opgeleverd aan diens eigenaar, Norwegian Cruise Line. Het schip zal straks plaats bieden aan maar liefst 4.004 passagiers. Norwegian Cruise Line biedt de passagiers aan boord van de Norwegian Encore een freestyle cruiseconcept, met onder meer een kartbaan, lasergame faciliteit, aqua park, 12 barren, 6 restaurants en nog veel meer.

Het cruiseschip heeft een lengte van 334 meter, een breedte van 45 meter en een diepgang van 8,6 meter. Het schip vaart onder de vlag van de Bahamas. Bij aankomst was de BVD/E ter plaatse om het schip te assisteren bij het afmeren.

Translate