Scheepvaart

Nieuwbouw Arklow Wood meert af in Eemshaven

Eemshaven- Strak in de verf kwam de Arklow Wood vanavond de Eemshaven binnen. Het schip is vanmiddag, met behulp van de sleepboten Waterstad en Watergeus, vanaf de werf in Leer naar de Eemshaven gesleept. Buiten de haven heeft het schip haar kompas gesteld, om vervolgens rond half 9 de Eemshaven binnen te komen.

Op vrijdag 3 april werd bouwnummer 450 van de Ferus Smit werf in Leer te water gelaten. De Arklow Wood is het vierde schip in een serie van vier schepen, dat zal afgeleverd worden aan diens rederij Arklow Shipping uit Ierland. Het schip heeft een capaciteit van 16500 DWT en ze is uitgerust met een 3840kW hoofdmotor, dit om een laag brandstof gebruik te genereren.

De Arklow Wood heeft een lengte van 149,50 meter, een breedte van 19,25 meter en een diepgang van 8,59 meter. Het schip heeft ijsklasse 1A, wat inhoudt dat het schip door 80 centimeter dik ijs kan varen. Daarnaast heeft het schip twee ruimen en is het schip uitgerust met een propeller dat een verbeterde stuwkracht genereert bij lagere snelheden.

Translate