Scheepvaart

Mega kraanschip Saipem 7000 keert terug in Eemshaven

Eemshaven- Het mega kraanschip Saipem 7000 keert terug naar de Eemshaven. Het schip heeft haar aankomst momenteel gepland voor 05-12, 05:00 tijdens hoogwater. Het immense kraanschip zal opnieuw afmeren aan de Noordkade van de Wilhelminahaven.

Meerdere malen is de Saipem al in de Eemshaven geweest en dit jaar komt ze terug. Na projecten en verschillende keren Rotterdam te hebben aangedaan, is het nu weer tijd voor de Eemshaven. De grote blauwe kranen zullen weer van ver te bewonderen zijn en wie vanaf de stad Groningen komt, zal precies weten waar de Eemshaven ligt.

De Saipem 7000 zal voor een langere periode in de Eemshaven blijven, echter nu nog niet bekend voor hoe lang. Het schip heeft een lengte van 197,9 meter, een breedte van 87 meter en diepgang van 12 meter. Met de twee kranen aan boord heeft het schip een hijscapaciteit van 14.000 ton. Hiermee staat de Saipem 7000 op plek 3 in de top van grootste kraanschepen ter wereld.

Het kraanschip vaart zelfstandig richting de Eemshaven. Op de Eems en bij aankomst in de Eemshaven zal het schip assistentie krijgen van meerdere sleepboten. Broekman Eemshaven Services zal als agent zorg dragen voor het schip.

Foto’s uit het archief

Translate