Scheepvaart

Kraanschip Saipem 7000 laat skyline Eemshaven veranderen

Eemshaven- Door de heiige lucht verschenen de twee felblauwe kranen van de Saipem 7000 aan de horizon van de Eemshaven. Vier slepers die het immense kraanschip de Eems op begeleiden. Met een snelheid van rond de 8 knopen en met grote precisie. Aan dek van de Saipem ging het werk gewoon door en werd er nog volop gelast. Om 17 uur zat de sleep tussen de pieren van de Eemshaven, waarna de Saipem 7000 in de richting van de Wilhelminahaven ging. Hier zal het schip voor langere tijd afmeren.

De skyline van de Eemshaven is met de komst van de Saipem 7000 weer verandert. De twee felblauwe kranen zijn al van ver te zien en zullen door iedereen herkent worden. Het schip is eerder naar binnengekomen dan gepland. Dit in verband met het weer. Sleepboten Arashi, Brent, Ginger en Mars waren uitgekozen om de Saipem 7000 te assisteren tijdens haar reis naar de Eemshaven.

De Saipem 7000 heeft een totale lengte van 197,95 meter, een breedte van 87 meter en hoogte van maar liefst 43,5 meter. Het schip heeft een totale hijscapaciteit van 14.000 ton verdeeld over twee kranen. Daarnaast kan het schip plaats bieden aan 725 personen en beschikt het schip over een helidek die geschikt is voor twee BV234 LR Chinook helikopters.

De Saipem 7000 was jaren lang het op één na grootste kraanschip ter wereld. Echter met de komst van de Sleipnir van Heerema heeft de Saipem haar positie verloren. Het schip staat nu op de derde plaats.

 

Translate