Scheepvaart

Kleurrijke vrijdag in de Beatrixhaven

Eemshaven- Het was een kleurrijke vrijdag in de Beatrixhaven. Vanwege het slechte weer op zee, lagen veel offshore werkschepen in de haven.

Een dikke windkracht 7 op zee en een golfhoogte die oploopt tot vier à vijf meter. Voor veel schepen zijn dit geen werkbare omstandigheden meer. Met name de offshore werkschepen zoeken gauw de beschutting van een ankerrede of de haven op. Dit omdat zij hun werkzaamheden, zoals werkzaamheden in offshore windparken of bodemonderzoek, niet meer kunnen uitvoeren in deze omstandigheden.

In de Beatrixhaven was het vandaag dan ook een drukte van belang. Op een rij de Ocean Reliance, Northern Franklin, Northern Maria, Esvagt Albert Betz, Windea Jules Verne en Braveheart Spirit. Met de felle kleuren van de schepen een speels geheel.

Ook op de ankerredes bij Borkum en vlakbij de Eemshaven is het druk. Maar liefst zeven schepen hebben hier de beschutting opgezocht, waarvan tevens ook hiervan vijf offshore schepen. Op de ankerrede bij Borkum de Rem Energy, Edda Fjord en Wind of Change. Op de Doekegatrede, vlakbij de Eemshaven, de schepen Waterway, Luna B, Viking Wind Power en Windea La Cour.

Vanaf zaterdagavond lijkt het weer wat rustiger te worden. Zodra de omstandigheden het weer toelaten zullen dan ook vele schepen weer op weg gaan naar de werklocaties.

Translate