Scheepvaart

Gewonde visser ten noorden van Borkum

Borkum- Maandag 28 oktober is bij een ongeluk op een vissersboot een visser gewond geraakt aan zijn hand. De reddingsboot van het Duitse reddingsstation (DGzRS) op Borkum en een helikopter werden gealarmeerd.

Even na 16 uur had de viskotter zich gemeld via Bremen Rescue. Tijdens het vissen was er een ongeluk gebeurd aan boord van de 16 meter lange kotter. Een zwaargewonde visser moest met spoed naar het ziekenhuis. Ten tijde van het ongeval vaarde de kotter ten noorden van het eiland Borkum, met een tweekoppige bemanning. De stormachtige wind zorgde voor een zeegang met golven van maar liefst drie meter.

De reddingsboot Alfried Krupp van de DGzRS en een helikopter van Northern Helikopter GmbH werden gealarmeerd. Al snel werd duidelijk dat het overzetten van de gewonde zeeman naar de reddingsboot, te gevaarlijk zou zijn. De reddingshelikopter heeft een noodarts op de viskotter gezet om de gewonde visser te behandelen. Daarna werden de noodarts en de visser tezamen van de kotter in de helikopter gehesen. De gewonde visser werd naar het ziekenhuis gevlogen.

De Alfried Krupp bleef stand-by en de viskotter, die de netten inmiddels had binnen gehaald, zette koers richting Greetsiel. Om 18:30 uur lag de Alfried Krupp weer uitruk gereed klaar op het station in Borkum.

Bron tekst + foto: DGzRS Die Seenotretter

 

Translate