Scheepvaart

Eerste afvaart Romantika naar Noorwegen verloopt niet als gepland

Eemshaven- De planning was dat de cruiseferry Romantika vandaag om 15 uur zou vertrekken voor haar eerste afvaart richting het Noorse Kristiansand, echter verliep dit niet volgens plan. De officiële opening van de terminal was vandaag en daarna konden de eerste passagiers aan boord, inclusief vrachtauto’s met lading, om te vertrekken richting Noorwegen.

De sleepboten kwamen om twee uur richting de Beatrixhaven om te wachten totdat de Romantika klaar was om te vertrekken. Even voor half drie ging het mis en slipten de voortrossen van het schip weg. De boegdeuren waren nog open en de Ro-Ro brug van het schip lag op dit moment nog uit om de laatste gasten aan boord te kunnen ontvangen. Het schip heeft direct het anker uitgegooid om verder draaien van het schip te voorkomen. De sleepboten, die gelukkig al lagen te wachten, handelden adequaat en konden het schip direct assisteren.

De wind zit de laatste uren rond een windkracht acht, welke vol tegen de Romantika aan blaast. Met de grote en hoogte van de Romantika een lastige positie. Daarnaast werd rond half drie vanmiddag, in een felle bui met onweer en hagel, een windstoot gemeten van windkracht tien. De komende uren zal de Romantika wachten totdat de wind gaat liggen en deze onder de 15 meter per seconde komt. Tot die tijd blijven de sleepboten stand-by.

De planning is dat het schip vrijdagochtend om 09:00 uur arriveert in de haven van Kristiansand, dit wanneer het schip om 15 uur vertrekt uit de Eemshaven. Echter zou het schip, door te variëren met snelheid, in totaal acht uur vertraging per reis kunnen overbruggen om alsnog op tijd te komen.

Translate