Havenonline

Brandweer oefent waterongeval in Eemshaven

Eemshaven- Deze donderdag was het weer de wekelijkse oefenavond voor de brandweer van post Uithuizen. Vanavond stond een oefening met een waterongeval op de agenda.

Aan boord van een loodstender was brand uitgebroken, één persoon had een knal gehoord en is uit paniek overboord gesprongen. Bij aankomst van de brandweer lag deze persoon met een overlevingspak in het water. Het slachtoffer hield zich vast aan een touw om niet mee te drijven met het afgaande water.

De brandweer heeft de waadpakken aangetrokken en is met twee man ook te water gegaan. Alle voorzichtigheid werd geboden want de kadekanten kunnen glad zijn. Eenmaal het slachtoffer te hebben bereikt werd deze naar de kant getrokken. Het slachtoffer gaf aan dat vier mensen aan boord aan het werk waren van de loodstender Enterprise. Aan boord van het schip was brand uitgebroken.

De brandweer snelde naar het schip toe om met ademlucht op zoek te gaan naar de slachtoffers. Echter bij het schip aangekomen bleek één slachtoffer aan de achterzijde van het schip te water te zijn geraakt. Nadat dit slachtoffer op de kant was geholpen, kon de zoektocht naar de andere slachtoffers beginnen. De kleine ruimtes in het schip maakten de zoektocht moeilijker, echter uiteindelijk werd de brand geblust en de slachtoffers gevonden.

Translate