Scheepvaart

Cruiseschip Disney Wish in Eemshaven

Eemshaven- Naast de cruiseferry Romantika die veel bekijks trekt in de Beatrixhaven, ligt momenteel ook het cruiseschip Disney Wish afgemeerd in de Eemshaven. Met haar blauwe kleur, vol met gele accententen en Disney figuren is de Disney Wish een opvallende verschijning. Het schip is het nieuwste schip van de Meyer Werft Papenburg en ligt in de Julianahaven voor verdere afbouw.

De Disney Wish is inmiddels het derde cruiseschip dat Meyer Werft heeft gebouwd voor de Disney Cruise Line. Naast de Disney Wish zullen na verwachting in 2022 en 2023 nog twee schepen van deze klasse worden opgeleverd door de Meyer Werft.

Het schip is geïnspireerd door het wereldberoemde Disney, met zijn vele thema’s en figuren. Aan boord kan men dineren met Donald Duck, Micky Mouse en er is zelfs een heuse dinershow met een Frozen thema. Daarnaast beschikt het schip over een waterpark, verschillende familie Disney expierences en een spa. Het schip biedt 1250 passagiershutten die allen luxe en in Disney stijl zijn ingericht.

Ook dit cruiseschip zal worden aangedreven door LNG (aardgas), zoals Meyer Werft al eerdere schepen heeft afgeleverd. Het schip heeft een lengte van 341 meter en een breedte van 39 meter.

 

Translate