Scheepvaart

Cruiseschip Arvia maakt reis over Eems

Eemshaven- Het cruiseschip Arvia heeft vandaag haar eerste reis gemaakt. Het schip heeft vanochtend om 07:00 uur de doksluis bij de werf in Papenburg gepasseerd, waarmee de reis officieel begonnen was.

De gehele dag is het cruiseschip onderweg geweest over de Eems. Met uiterste precisie werd de reis, met behulp van sleepboten, uitgevoerd. Het gevaarte gaat achteruit de Eems af, omdat is bewezen dat hierdoor het schip beter is te manoeuvreren over de kronkelige Eems.

Inmiddels is het schip op het einde gekomen van haar trip over de Eems. Arvia ligt nu in de wachtpositie voor het Emssperrwerk bij Gandersum. Bij een Eems voering van een nieuw cruiseschip wordt de waterkering gesloten, zodat het waterniveau in de Eems stijgt. Hierdoor staat er genoeg water in de rivier, om het immense cruiseschip door de Eems te krijgen.

De verwachting is dat het Emssperrwerk rond 22:30 uur geopend is, zodat het schip kan passeren. Hierna gaat het schip draaien bij Emden om daarna koers te zetten richting de Eemshaven. Op dit moment is de verwachting dat Arvia zondagnacht rond 03:30 uur de Eemshaven binnenkomt.

Bron foto’s: Facebook Meyer Werft

Translate