Havenonline

Nieuw cruiseschip Arvia komt naar Eemshaven

Papenburg- Zaterdag 5 november is het weer zover. De Meyer Werft Papenburg mag weer een nieuw cruiseschip presenteren aan de wereld. Het nieuwe cruiseschip, Arvia, is enkele tijd al geleden uitgedokt maar zaterdag zal het schip haar eerste reis maken over de Eems.

Na de reis over de Eems, zal het cruiseschip de Eemshaven aan doen. Dit zal echter pas op zondag 6 november zijn. Arvia gaat technische en nautische proeven doen in de Eemshaven waarna het koers zet richting Bremerhaven voor aflevering aan P&O Cruises.

De Arvia is uitgerust met een LNG-voortstuwingssysteem. Het voordeel van LNG is dat het CO2-uitstoot vermindert. Veel rederijen stappen dan ook over op LNG en Meyer Werft heeft de afgelopen tijd dan ook meerdere schepen afgeleverd welke op LNG varen.

Arvia is het zusterschip van Iona, welke in 2020 in de vaart is gekomen. Het schip heeft 2614 hutten en is ontworpen om 5200 passagiers te vervoeren. Het schip heeft al hoogtepunt onder andere een Skydome aan boord. Een entertainmentruimte met zwembad waarvan de glazen koepel kan worden geopend voor de ultieme beleving.
Het schip heeft een lengte van 344,50 meter en een breedte van 42 meter.

De Meyer Werft maakte onderstaand tijdsschema bekend voor de Eemsvoering. De tijden zijn afhankelijk van weers- en wateromstandigheden.

Zaterdag 5 november 2022
– 06:30 uur: schip in wachtstand (Papenburg)
– 07:00 uur: passeren van de doksluis (Papenburg)
– 11:45 uur: passeren van de Friesenbrücke (Weener)
– 12.00 uur: passeren van de Jann-Berghaus-brug (Leer)
– 18.30 uur: aankomst bij Emssperrwerk (Gandersum)
– 22.30 uur: passeren van het Emssperrwerk

Zondag 6 november 2022
– 00:45 uur: passeren Emden en schip draaien

Bron: Persbericht Meyer Werft

Translate