Scheepvaart

Corona aan boord van cruiseschip Odyssey of the Seas

Bremerhaven- Het cruiseschip Odyssey of the Seas ligt op dit moment in het Duitse Bremerhaven. Het schip heeft na haar vertrek vanuit de Eemshaven, proefvaarten gemaakt op zee om hierna verder afgebouwd te worden.

Vandaag werd bekend dat een corona uitbraak heeft plaatsgevonden aan boord van het schip. Op het cruiseschip zijn momenteel vooral werknemers van onder meer de Meyer Werft werkzaam. Dit om het schip voor de opleverdatum van 24 maart gereed te krijgen.

De Duitse nieuwswebsite NDR wist vandaag te melden dat in totaal negen positieve gevallen van Corona zijn geconstateerd aan boord. De besmette personen zijn van boord gehaald en in isolatie gezet. De eerste twee besmettingen werden vorige week al bekend. De laatste zeven personen bleken in contact te zijn geweest met de eerste twee besmette personen.

Vanwege een verdere uitbraak mochten de overige circa 1.000 werknemers het cruiseschip ook niet verlaten. Echter werd het schip vandaag door de autoriteiten weer vrij gegeven. De Meyer Werft doet dagelijks tests bij de medewerkers aan boord. Ook voor de overtocht van het schip vanuit Papenburg naar de Eemshaven en daarna Bremerhaven, werden alle personen aan boord getest.

Translate