Scheepvaart

Odyssey of the Seas in volle glorie te bewonderen

Eemshaven- De mist trok aan het einde van de maandagmiddag eindelijk op en het cruiseschip Odyssey of the Seas was te bewonderen. Het schip ligt afgemeerd in de Wilhelminahaven, vrij van overige scheepvaart.

De Odyssey of the Seas aan de noordzijde en de Miho Pracat aan de zuidzijde van de Wilhelminahaven. Zonder het cruiseschip is de Miho Pracat, met haar 229 meter, een groot schip. Echter leek de Miho Pracat nu maar klein naast de hoge en maar liefst 348 meter lange Odyssey.

De Odyssey of the Seas heeft gisteravond nog duikwerkzaamheden uitgevoerd en daarnaast heeft het schip de slingerproef gedaan. Vandaag werden ook nog volop werkzaamheden uitgevoerd aan boord. Onder meer het testen van de reddingssloepen, die rond voeren in de haven. De sleepboot Gruno 2 langszij met een ponton.

Het bunkeren van het cruiseschip heeft door de mist ook vertraging opgelopen. Met zicht minder dan 1000 meter mogen tankschepen niet de Eems op komen, dit vanwege de veiligheid. De tanker Jana zal dan ook pas later deze avond aankomen, om langszij de Odyssey te gaan liggen en het schip te bunkeren.

Vele mensen kwamen ook vandaag een kijkje nemen in de Eemshaven om het schip in vol haar glorie te bewonderen. Ook vanavond was het een plaatje om het schip te bekijken. Met al het licht dat cruiseschip aan heeft, is het bijna een heuse stad qua licht. Helaas gooide de mist rond 20 uur weer roet in het eten en verdween de Odyssey of the Seas in een dichte deken van mist.

 

Translate