Scheepvaart

Casco van nieuwbouw jacht komt schuilen in Eemshaven

Eemshaven- Een bijzondere sleep kwam vanmiddag rond 13 uur de Eemshaven binnen. Sleepboot Ikar sleepte een casco van een nieuwbouw jacht voort. De sleep was onderweg naar Vlissingen, echter door het weer wordt er een tussenstop gemaakt in de Eemshaven.

Het casco is een nieuwbouw jacht van de Nederlandse jachtbouwer Amels Holland. Dit casco met bouwnummer Amels 18802 heeft een lengte van 57,70 meter, een breedte van 10,60 meter en een diepgang van 3,35 meter. Het jacht zal afgebouwd worden op de locatie van Amels in Vlissingen, oplevering aan diens eigenaar staat gepland voor 2021.

Het jacht is ontworpen voor twaalf gasten, verdeeld over zes hutten welke bestaan uit één master suite, één VIP-hut en tweepersoonshutten. Daarnaast zullen 13 bemanningsleden aan boord er voor zorgen dat de gasten van alle wensen worden voorzien. Het interieur van het jacht is ontworpen door Reymond Langton Design en het schip zal aan alle luxe voldoen. Middels 2 dieselelektrische motoren zal het schip worden aangedreven, met een maximum snelheid van 15,5 knopen.

Bij binnenkomst in de Eemshaven werd de sleep begeleidt door de sleepboot Gruno V. Het casco is samen met de sleepboot Ikar afgemeerd in de Beatrixhaven.

Translate