Scheepvaart

Cruiseschip Mein Schiff 6 meert af in Eemshaven

Eemshaven- Door de corona crisis ligt de cruisemarkt helaas nog nagenoeg stil. Veel cruiseschepen liggen dan ook stil of aan boord vindt onderhoud plaats. Geen vakantie vierende passagiers maar alleen de hoognodige bemanning om het schip draaiende te kunnen houden.

Ook het cruiseschip Mein Schiff 6 zit momenteel nog zonder werk. Het schip van de rederij TUI Cruises kan normaliter plaats bieden aan 2.534 passagiers en 1.000 bemanningsleden om de passagiers een onvergetelijke cruise te bezorgen. Met maar liefst elf restaurant en drie zwembaden aan boord is het goed vertoeven voor de passagiers.

Het 295 meter lange en 36 meter brede cruiseschip Mein Schiff 6 kwam van woensdagochtend de Eemshaven binnen, vanuit de haven van Rostock. Het cruiseschip is afgemeerd in de Wilhelminahaven en zal enkele dagen blijven liggen. Tijdens haar bezoek in de Eemshaven zal onder meer het onderwaterschip worden gereinigd middels duikers. Tevens worden lopende werkzaamheden aan boord uiteraard ook voortgezet. Dit alles om het schip weer gereed te maken voor een nieuw cruise seizoen, zodra de corona situatie dit weer toelaat.

Foto’s bij aankomst: Ruben Olthof

 

Translate