Scheepvaart

BoldWind komt schuilen in Eemshaven

Eemshaven- Het zware deklading schip BoldWind kwam maandagochtend, even voor twaalf uur, de Eemshaven binnen. Een bijzonder schip vanwege haar enorme achterdek voor het vervoeren van voornamelijk windturbine onderdelen.

De BoldWind is nog maar pas actief en werd in mei 2020 opgeleverd. De BoldWind werd voor haar eerste klussen gecharterd door MHI Vestas en haar eerste havenbezoek was destijds aan Esbjerg om windturbine bladen te lossen voor het windpark Moray East. Het schip is eigendom van United Wind Logistics (UWL) en is gebouwd op de Jiangsu Zhenjiang scheepswerf in het Chinese Zhenjiang. Naast de BoldWind heeft UWL nog een zusterschip laten bouwen, genaamd de BraveWind.

De BoldWind heeft een lengte van 148,50 meter, een breedte van 28 meter en een diepgang van 5,60 meter. Het schip heeft een achterdek van maar liefst 128 meter lang en een breedte van tevens 28 meter. Met het immense dek heeft het schip een draagvermogen voor lading van 10.000 ton.

De BoldWind was onderweg naar het Engelse Tees, echter vanwege het slechte weer dat dinsdag wordt verwacht zocht het schip een schuilplaats in de Eemshaven. Het schip had een lading windturbine onderdelen aan boord, bestaande uit gondels. De BoldWind is afgemeerd in de Wilhelminahaven.

Translate