Blue Tern terug van haar eerste reis naar Trianel Borkum II windpark

Eemshaven- Het jack-up kraanschip Blue Tern keerde vanmiddag om 17 uur terug in de Eemshaven. Het schip heeft hiermee haar eerste reis naar het Trianel Borkum II windpark gemaakt.

Op 4 maart vertrok de Blue Tern richting het windpark met aan boord drie windturbines. In de periode op zee heeft de Blue Tern de drie windturbines geassembleerd, bestaande uit torendeel, gondel en uiteraard de bladen van de turbine. De harde wind van de afgelopen tijd, waren niet de ideale omstandigheden voor de Blue Tern. Een te harde wind zorgt er voor dat de bouwwerkzaamheden stil gelegd moeten worden.

Na aankomst in de Eemshaven vanmiddag, zal de Blue Tern gaan jacken in de Julianahaven. Rond 21:00 uur zal het schip op haar poten staan. De Blue Tern zal opnieuw drie windturbines aan boord nemen en zo snel mogelijk weer uitvaren richting het Trianel Borkum II windpark.

Het windpark Trianel Borkum II zal straks bestaan uit 32 windturbines met een totale capaciteit van 200 megawatt. Het windpark ligt 45 kilometer ten noorden van het Duitse eiland Borkum. De eerste 21 windturbines heeft het jack-up kraanschip Taillevent gebouwd. Aan Blue Tern de taak om de laatste 11 turbines te bouwen.

De Blue Tern heeft een lengte van 115,21 meter, een breedte van 49,98 meter en een diepgang van 9,80 meter. DHSS acteert als scheepsagent van het schip.

close
Ontvang het laatste nieuws van Eemshavenonline nu wekelijks in je mailbox!
Translate